Monday, June 7, 2010

Kasih Dan Sayang Ku Hanya Untuk MU..

Benar kata abah.. Kasih dan sayang itu tak kan kekal jika tidak di sulam dengan tindakan yang betul.. Jika sayang pada seseorang kita akan cuba melayan karenah dia sebaik mungkin.. Cuba menjadi insan yang paling penting dalam kehidupan dia.. Kadang2 perkara yang tak boleh pada diri sendiri kita akan nyatakan boleh pada pasangan kita.. Andai berlaku sekelumit kesilapan mungkin seminggu kita tak senang duduk.. Sungguh besar kasih dan sayang kita pada dia..
Pada keluarga juga x kurang penting nya perasaan yg patut kita tonjolkan.. Lebih2 lagi pada ayah dan ibu.. Kita adalah tempat mereka bergantung harapan.. Dari kecil hingga dewasa.. Seboleh2 nya kita akan cuba untuk tidak membuat mereka mengalirkan airmata dek kerana perangai kita yang kadang2 mengusik hati mereka.. Selagi termampu kita berusaha untuk membahagiakan mereka sementara ada..
Aku?sedang kehilangan kasih dan sayang yang selama ini aku curahkan pada KERETA kesayangan.. Apa saja yang tak di beri pada nya?semua cukup.. Belum pernah sekali pun lekang dari pandangan.. Kemana saja pasti bersama.. Makan bersama, hujan bersama, tidur bersama.. Kata orang macam belangkas.. Ku sangka panas sampai kepetang akhirnya hujan di tengah hari.. Di saat aku betul2 memerlukan pengorbanan dari dia.. akhirnya dia OVER FLOW di tengah jalan.. Kerja yang sepatutnya siap ahad lepas, terbiar begitu saja.. Kerna kasih dan sayang ku.. Aku sanggup dimaki hamun oleh pihak atasan yang tak mengerti keperitan aku..
Inilah kasih sayang yang aku miliki.. Aku x minta balasan berjuta2.. Yang aku harap kan hanya kesetiaan dan penghargaan..

No comments:

Post a Comment